Kerti eszközök

Az őszi kerti munka legfontosabb eszközei

Nem csupán tavasszal és nyáron kell szorgoskodni a kertben, ősszel sem akaszthatjuk szögre a kertész kesztyűt, hiszen fel kell készíteni az udvart és a veteményest a hideg hónapokra. Hiába sötétedik egyre korábban és hűvös az időjárás, ha azt szeretnénk, hogy a kert szép legyen jövőre is, akkor nagyon fontos elvégezni a szükséges kerti munkákat.

Kerti eszközök nélkül nem igazán tudunk hatékonyan dolgozni odakint. Ősszel általában azzal indul a munka, hogy eltakarítjuk a lehullott leveleket. Lehetőleg úgy, hogy gondolunk az avar szintjén élő állatokra, például a sünikre. A lehullott leveleket érdemes a komposztba helyezni. A diófa levelekkel is eljárhatunk így, melyről sokáig az a hiedelem élt az emberek fejében, hogy a növekedés gátló kémiai anyagai miatt jobb elégetni. A környezetszennyezés miatt az avarégetés eleve problémás, így egyre kevesebben alkalmazzák. A hatékony lombgyűjtés érdekében jól jön egy gereblye, lombseprű, kerti gyűjtőzsák, metszőolló és egyebek. Ezenkívül egy pár kerti kesztyű is jól jön, hiszen így sokkal komfortosabb és biztonságosabb lehet a munkavégzés.

Ősszel kell sort kerítenünk a bizonyos virághagymák elültetésére, mint például a tulipán, nárcisz és jácint. A zöldségek közül a metélőhagyma, retek, spenót, és madársaláta ültetése lehet aktuális. A zöldtrágyázás szintén hasznos lehet, ha szeretnénk javítani a talaj szerkezetén. Az ültetéshez és talajegyengetéshez szükségünk lesz kapára, lapátra, ásóra, gereblyére. Ha faaprítást is tervezünk, akkor egy jó minőségű fejszére is szükségünk lesz. Ősszel a víztelenítés is fontos feladat, valamint, ha rendelkezünk kerti tóval, akkor nem árt letakarni a tetejét. Az eszközök beszerzése kapcsán érdemes a primanet.hu webáruházba ellátogatni, ahol hatalmas kínálatból válogathatunk!