Távolságtartó

Egy modern távolságtartó alkalmazása számtalan előnnyel jár

A különféle építőipari kivitelezések esetében fokozott jelentősége van a precizitásnak. Ez különösképp igaz, amikor a szerkezet alapja, illetve tartásért felelős fő részek munkálatai zajlanak. Ezeknél a fázisoknál nem csupán a kimagasló szakértelem az elvárt, de az is kardinális, milyen alapanyagok beépítése történik meg, illetve a folyamat során milyen kiegészítő segédeszközök és kellékek alkalmazására van lehetőség.

Az egyes elemek, illetve részegységek pontos elhelyezése a távolságtartó segítségével valósítható meg a legegyszerűbben. Ezek a sínek lehetővé teszik, hogy a precíz méréseket követően az adott pozíciót könnyedén fenntartsuk. A távolságtartó egyik legfőbb előnye, hogy a szabálytalan alakú építési elemek – mint amilyenek például az íves falak, vagy jelentősen eltérő vastagságú padlózatok – kapcsán is gyorsan áthidalható legyen ez a kérdés. Ezeknek az építőipari szerkezeteknek a telepítése rendkívül egyszerűen megoldható, ennek köszönhetően pedig alkalmazásukkal sok időt meg lehet spórolni.

Egy nagyobb beruházás kapcsán ez nem csak a kivitelezést rövidíti le, de ezzel együtt komoly költségcsökkentést is okozhat. A távolságtartó esetében azonban több tényezőt is figyelembe kell venni, mielőtt a használatra kerülne a sor. Az egyik ilyen annak meghatározása, mekkora igénybevételre lesz szükség. Ez azért is kardinális kérdés, mert ez nagyban befolyásolja a távolságtartó anyagának megválasztását. A műanyag kivitel ugyan olcsónak tekinthető, ám csak bizonyos felhasználási területeken vethető be. Ezzel szemben az acél, illetve az alumínium módozat jóval szélesebb körben alkalmazható. Emellett azt is szem előtt kell tartani, milyen rugalmasságú távtartó sínre van szükségünk, valamint az sem mindegy, mekkora méretben elérhető az adott típus.