Víznyelő

Víznyelő alkalmazása kertekben, ipari telepeken

Amennyire hasznos a víz, olyannyira nagy károkat tud okozni, ha adott területen túl nagy mennyiségben van jelen, például a kertben. Ahhoz, hogy a vízelvezetés megvalósuljon, mindenképp be kell szerezni az ehhez szükséges eszközöket.

Víznyelő eszközök alkalmazásával nem kell többé aggódni a túlzott mennyiségű csapadékvíz miatt. Enélkül is utat talál magának a víz, azonban nem mindegy, hogy milyen útvonalon. A víznyelő segítségével irányítani lehet a vízelvezetést, ráadásul nem kell attól tartani, hogy a víz nem megfelelő helyre kerül vagy megáll olyan helyeken, ahol komoly problémát okozhat. Az esővízelvezetésnek köszönhetően megóvható a talajszerkezete, illetve a kertben lévő növények is. A vízszabályozó eszközök alkalmazása által akár egy alternatív vízforrás is kialakítható, mely különösen szárazság idején nagyon hasznos. A rendszer kiépítése az említetteken felül is rengeteg előnnyel jár, ezért érdemes élni az általa nyújtott lehetőségekkel. A megfelelő vízelvezető rendszer nélkül nem csupán ezektől az előnyöktől lehet elesni, hanem komoly károkkal és azok anyagi vonzatával lehet szembesülni.

A sunikft.hu webáruházban kapható víznyelők nagy segítséget jelentenek a minőségi esővízhasznosítás megvalósításában. Ezek a termékek speciális kialakítással rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy bármilyen méretű kerti kút vagy ereszcsatorna alá hatékonyan beépíthetők. Ezek az eszközök a burkolt felületre érkező esővíz csatornába való elvezetését könnyítik meg. A szögletes típus, mely a Monolit elnevezéssel van ellátva, vízszintes és függőleges elfolyással rendelkezik. Gyalogos és kerékpáros forgalommal át lehet haladni a fedlapon, mivel ekkora súlyt elbír. Ha személygépjárművel szeretne áthaladni a fedlapon, akkor strapabíróbb típusra lesz szükség.