Munka keresés

Munkát keres? Egy jó önéletrajz elengedhetetlen fontosságú!

Munkakeresés szempontjából az önéletrajz egy rendkívül fontos belépőlevél, olyan akár egy meghívó, mellyel saját magunkat tudjuk meghívatni az állásinterjúra. A HR-es kollégák tapasztalatai alapján sokan nem tudnak megfelelő CV-t írni, ezzel pedig a jelentkező a saját esélyeit csökkenti.

Munkát keres, akkor elengedhetetlen fontosságú, hogy elkészítse a saját önéletrajzát. Sokan úgy tekintenek a CV-re, mint egy szigorú dokumentumra, amelyet az elejétől a végéig ki kell tölteni. Ez azonban egyáltalán nincs így. Például az életkor vagy a családi állapot, hiába tűnnek fontos információnak, nem szükséges, hogy belekerüljenek az önéletrajzba. Sajnos az életkor alapján történő hátrányos megkülönböztetés nem ismertelen a hazai álláspiacon, így jobb ezt nem feltűntetni. A tanulmányok alapján így is úgy is ki tudja következtetni a munkáltató, ha feltétlenül érdekli. A lakcím feltüntetése pedig azért nem szerencsés, mert előfordulhat, hogy habár mi bevállalnánk az ingázást, azonban a munkáltató úgy véli, hogy nem, ezért inkább be sem hív állásinterjúra. Habár nem kötelező képet rakni a CV-be, viszont, ha mégis, akkor az kizárólag jó minőségű, éles, profin beállított fotó legyen.

Egy olyan kép, amely ki lett vágva egy másikból vagy kültéren készült nem szerencsés. Ezenkívül az is fontos, hogy az önéletrajzba kerülő kép ne tíz évvel ezelőtti legyen. Két-három évnél semmiképp sem legyen régebbi a kép, hiszen az évek során sokat változunk. Ha behívnak állásinterjúra és nem ismernek fel minket, mert nem is hasonlítunk a CV-ben szereplő képre, az rögtön negatív benyomást jelent, és nem előnyös így indítani. A legjobb egy profi fotózás keretein belül elkészíteni a profi, megbízható képeket. Ha pedig elkészült a profi önéltrajz, akkor érdemes a jobtain.hu weboldalon munkát keresni!