Ülőmunka hátrányai

Ön is tapasztalja az ülőmunka hátrányait a mindennapokban?

Nem újdonság, hogy az ülőmunka rengeteg negatív hatással jár, ugyanis nagyon sokan megtapasztalják ezt. Jobb nem várni addig, ameddig a derékfájdalom és az egyéb testi panaszok megkeserítik a mindennapokat, hanem nap, mint nap tenni a jobb fizikai állapotért.

Ülőmunka hátrányai többféle formában mutatkoznak meg. Ilyen például a krónikus derék-, hát- és nyakfájdalom. Emellett akár elhízás, cukorbetegségek, vesebetegségek, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri problémák és egyéb panaszok is jelentkezhetnek. Rengeteg ember végez ülőmunkát. Ráadásul sokan a munkaidő letelte után beülnek az autóba, hazamennek, ahol beülnek a tv elé, tehát az ülés nem csak a munkában, hanem egész nap folytatódik. Így idővel olyan komolyabb problémák alakulhatnak ki, mint például a gerincferdülés vagy a csigolyák degeneratív elváltozása. Mindezek az ülőmunka következményei. Nem szabad addig várni, ameddig a probléma ilyen szinten eszkalálódik. Az ülőmunka hatásait ellensúlyozandó célszerű a mindennapokba beilleszteni a rendszeres sportot. Sokan a munkaidőn kívül is nagyon sokat ülnek, ezért ez ellen tenni kell.

Ha lehet, akkor az autózás helyett inkább sétáljon, illetve a lift helyett is inkább a lépcsőket részesítse előnyben. Legalább óránként szükséges felállni és egy kicsit sétálni, valamint nyújtózkodni. Mindez nagyon sokat segíthet az ülőmunka negatív hatásainak ellensúlyozásában. Ha van rá lehetőség és az íróasztal ülve és állva is használható, akkor minél gyakrabban változtassa a testhelyzetet! A már meglévő derékfájdalom ellen a legjobb opció a Dolixir elnevezésű természetes fájdalomcsillapító készítmény alkalmazása. A Dolixir nem csak az ülő-, hanem akár az állómunkát végzők számára is nagyon hasznos lehet a fájdalom enyhítésében.